Product Detail


Karangan Memahami Petikan & Teks

Product Information

Product Code : 9789670350240
Category : Sekolah
Shopping Cart
Quantity * :
* :
* :
* :
Unit Price :
RM 8.50
 
Add to wishlist


Product Description

Siri Nota Lengkap & Ulangkaji Mudah UPSR - Karangan Memahami Petikan & Teks
ISBN : 9789670350240
Penulis : Hassan Noor Sunarti Yusoff Aisyah Yap Abdullah et.al
Bil Halaman : 135
 
Saiz Buku : 6" x 8.25"
Harga : RM8.50
 
 
Bahagian memahami petikan dan teks memerlukan anda membaca keseluran petikan yang disediakan. Anda dikehendaki menggaris kata kunci yang terdapat dalam arahan soalan yang diberikan. Tukarkan pernyataan isi kepada isi iaitu nilai murni atau pengajaran berdasarkan kehendak soalan. Pastikan anda menulis jawapan dalam satu perenggan dan jumlah perkataan menepati kehendak soalan.
 

Bagi membantu pelajar untuk lebih memahami teknik penulisan memahami petikan dan teks, buku Siri Nota Lengkap & Ulang Kaji Mudah UPSR diterbitkan khas untuk anda dengan menyediakan lebih 60 contoh petikan yang pastinya dapat membantu para pelajar meningkatkan kemahiran menjawab soalan.

Turut disertakan panduan membina ayat petikan yang diberikan secara terperinci dan mudah difahami. Yakinlah, buku ini dapat membantu anda meningkatkan penguasaan dalam penulisan karangan yang cemerlang.

Jadi, tunggu apa lagi. Dapatkan satu lagi buku panduan menulis karangan yang berkesan ini. Anda pasti memperoleh banyak faedah daripadanya.
 

Product Review

[ Add Review ]